Homekoiran hinta

07/2024

Hinta on vain yksi määräävä tekijä, kun valitaan homekoiraa. Hinnan lisäksi tärkeää on miettiä sitä että minkälaista palvelua on tarve saada. Yleensä tarve ei ole saada selville pelkästään sitä, että haiseeko jossain kohdassa home vai ei, vaan tarve on selvittää, mitä kohdalle pitäisi tehdä seuraavaksi. Onko rakenteissa korjaustarvetta, riittäisikö tiivistys, onko tämä taloyhtiön vai asukkaan vastuulla tai voiko tästä olla haittaa perheelle. Yleensä tarve on selvittää kokonaisvaltaisesti sisäilmatilannetta asunnossa.

Homekoira pystyy parhaimmillaan vain näyttämään kohtia, joissa se havaitsee homeen hajua. Homekoiran havaintokohta tarkoittaa sitä, että kohdassa on arvioitava hajun syytä tarkemmin asiantuntijan toimesta. Homekoira pystyy näin vain osaan siitä työstä mitä tarvitaan tilanteen selvittämiseksi. Meillä homekoiratutkimuksen hinta koostuu koiran tekemän haistelutyön lisäksi suurelta osin asiantuntijatyöstä. Saat käynnillä heti arvion kiinteistön tai asunnon korjaustarpeista ja sisäilmatilanteesta, ja tarvittaessa myös suunnitelman tarvittavista lisätutkimuksista ja tarjouksen tutkimustöistä. Homekoiratutkimuksessa koira tekee vain pienen osan kokonaisuudesta.

Koiran havaitsema haju voi olla pieni tai isompi, koira ei pysty kertomaan tilanteen vakavuutta tai korjaustarvetta. Koira ei pysty kertomaan sitäkään, että onko havainnolla merkitystä sisäilman laadulle vai ei. Kaikki hajukohdat eivät tarkoita sitä, että rakenne olisi homeessa tai että sitä pitäisi korjata, kyseessä voi olla joku vähäisempi syy, joka ratkeaa tiivistyksellä tai puuosan vaihdolla. Kohdassa voi olla esimerkiksi joku vähäisempi siivousvesistä johtuva laikku kynnyksen alla, viemärin huonosti ummistettu liitoskohta tai ilmavuoto läpiviennistä. Kun rakenteet ja niiden riskit selvitetään, mitataan pintakosteudet ja havainnoidaan ympäröivät rakenteet, voidaan koiran ilmaisukohdista päätellä mistä koiran havaitsema haju todennäköisesti johtuu ja mitä sille pitää seuraavaksi tehdä. Homekoiratarkastuskäynnillä on tärkeää selvittää, onko rakenteissa lisätutkimustarvetta, korjaus- tai tiivistystarvetta. Tämä vaatii vankkaa rakenneteknistä osaamista, riskirakenteiden tuntemista sekä rakennusterveys- ja sisäilma-alan osaajan remmin toiseen päähän. Hinta määräytyykin yleensä rakenneteknisen osaamistason mukaan.

Meillä homekoiran kanssa kiertää rakennuksia sertifioitu ja kokenut rakennusterveysasiantuntija, tarkastus on enemmän kuin vain koiran tekemä haistelukierros. Samalla tarkastuskäynnillä havainnoidaan tarvittaessa materiaalipäästöjen, asbestin ja haitta-aineiden muiden päästöjen esiintyvyyttä, sekä ilmanvaihdon toimintaa. Tarvittaessa saat arvion irtaimiston ja kalusteiden puhdistustarpeesta homevauriotilanteessa, tai karkeata arviota korjausten laajuudesta, toteutustavasta ja näiden tyypillisistä kustannuksista.

Homekoiratutkimuksessa tarvitaan koulutetun koiran lisäksi myös rakennusalan pätevä osaaja, jolla on laaja osaaminen rakenteiden vaurioitumisesta, materiaaleista, korjaustavoista ja kuntotutkimuksista. Näin homekoiratarkastuksesta saa parhaimman hyödyn ja hinnalle vastinetta. Laaja homekoiratarkastus voi myös nopeuttaa tilannetta, kun homekoiran käynnin jälkeen ei tarvitse enää tilata erikseen asiantuntijaa selvittämään lisätutkimustarvetta. Homekoiran käynnin jälkeen lisätutkimustarve, mahdollisesti myös korjaus- ja tiivistystarve on selvillä. Tarpeen mukaan käynnin jälkeen voidaan tehdä myös tarkemmat tutkimukset rakenteisiin.

Tavoitteena on selvittää rakennuksen tai asunnon sisäilmatilannetta ja rakenteiden kuntoa tarkemmin, jotta tilaaja saa hyvät ohjeet tarvittaviin toimenpiteisiin.

Kysy rohkeasti lisää, niin autamme mielellämme!

« Palaa takaisin