Homekoiratarkastus

Kessu, Leena ja Timmi

Ennen homekoirakäyntiä on hyvä tehdä muutamia asioita valmistavasti.

  1. Huonekalujen siirto pois ulkoseiniltä, sekä epäillyistä vauriokohdista. Mitä paremmin huonekaluja on siirrelty, sitä paremmin koira pääsee etsimään tiloissa.
  2. Koiraa ei tarvitse huomioida tai tervehtiä, koiran tulee antaa työskennellä rauhassa. Pienet lapset pois tiloista (tai syliin) etsinnän ajaksi.
  3. Kotieläimet pois sisätiloista etsinnän ajaksi.
  4. Kotieläinten ruoat ja luut pois lattioilta, keittiön pöydiltä ruoat ja pinnoilta muruset pois.
  5. Helposti rikkoutuvat tavarat ja maljakot kaappiin.
  6. Hiirenloukut ja rotanmyrkyt, sekä muut vaaralliset kemikaalit pois tiloista.
  7. Remonttikohteesta lasinsirut, ruuvit ja muut terävät pois lattioilta.
  8. Avonaisista sähkörasioista ja sähköjohdoista sähköt pois.
  9. Huonetiloja ei tarvitse tuulettaa tai siivota kemikaaleilla etukäteen, kevyt imurointi riittää.

Ennen käyntiä hanki pohjapiirustus asunnosta, sekä muut mahdolliset rakennepiirustukset ja kuntoraportit. Selvitä etukäteen tehdyt remontit/kosteusvauriokorjaukset ja korjauslaajuus, sekä tietoa kosteuseristyksistä ja salaojista ja asunnon muusta käyttöhistoriasta. Anna riittävät osoitetiedot ja yhteystiedot.

Homekoiratarkastuksesta voi tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen, jos tutkimus johtaa toimenpiteisiin ja tutkimuksen hinta on vähäinen suhteessa korjaustoimenpiteisiin. Kotitalousvähennys vuonna 2017 on 50%.

Espoon Homekoirien koirat ovat osallistuneet Suomen laajimpaan ammattiin valmistavaan homekoiraohjaajien  ja homekoirien koulutukseen, koirat ovat läpäisseet homekoirakoulun tasotestit hyväksytysti.  Homekoirien ja ohjaajan osaamista kehitetään jatkuvasti koulutuksilla, osallistumme jäsenenä Suomen Homekoirayhdistys ry:n toimintaan, sekä hallituksen jäsenenä Suomen Homekoirayrittäjät ry:n toimintaan.

Koirat on opetettu ilmaisemaan yleisimmät Suomessa esiintyvät kosteusvaurioindikaattorihomelajit sekä sädesieni (aktinomykeetti). Koirat ovat kokeneita toimimaan asunnoissa, kouluissa, toimistotiloissa, liikuntahalleissa ja myös vaikeissa ja suurissa kohteissa. Koirien kanssa kiinteistöä kiertää sertifioitu ja kokenut rakennusterveysasiantuntija.

Tulosta linkistä ohjeet:

Ohjeistus homekoirakäyntiä varten – Espoon Homekoirat

LOGO espoon homekoirat