Sisäilmapalvelut ja hinnat

Kaikki hinnat sisältävät Alv 24 %

Laaja homekoiratarkastus

Kerrostaloasunnot900 €
Rivitaloasunnot, 2000-luvun omakotitalot ja paritaloasunnot950 €
Vanhemmat omakotitalot ja paritaloasunnot1050 €

Suuremmat omakotitalot, toimistot, kerrostalo- ja rivitaloyhtiöt ja useamman asunnon tarkastukset, hallit, liikekiinteistöt ym. Kysy tarkempi tarjous!

Lue linkistä ohjeet tarkastusta varten.

Pääkaupunkiseudun alueella ei veloiteta matkakustannuksia.

Sisältö

 • Rakennusterveysasiantuntijan aistinvarainen tarkastus
 • Tutkimusraporttien ja rakennekuvien läpikäynti
 • Sisäilman kannalta oleellisten riskikohtien selvitys, riskirakenteiden selvitys
 • Sisäilmaston mittaukset (CO2, RH%, T)
 • Ilmanvaihdon toiminnan tarkastelu, paine-eron mittaus
 • Kosteuspoikkeamien selvitys pintakosteusmittarin avulla
 • Kattava raportointi ja jatkotoimenpidesuositukset: lisätutkimustarve ja
 • Sisäilma-ongelmien vaikutusten arviointi

Lisäksi tarpeen mukaan:

 • Ilmavuotokohdat merkkisavulla
 • Rakenteelliset poikkeamat lämpökameran avulla (talvikaudella)
 • Formaldehydiriskiarvio CH2O
 • Hiukkaslukumäärän riskiarvio ilmasta (0,3 – 10 µm)
 • Hiilimonoksidimittaus CO (häkä)
 • Asbesti- ja haitta-aineiden havainnointi
 • Pintamateriaalien päästöjen havainnointi
 • Ohjeistus kalusteiden ja irtaimiston homepuhdistukseen

Asuntokaupan kuntotarkastus

Uudemmat omakotitalot1800 €
Vanhemmat omakotitalot sekä laajennusosat ja laajat kiinteistöt, kysy tarkempi tarjous2100 €
Rakenneavaukset ja materiaalinäytteenotto, lisätyönä tarpeen mukaan400 €/kpl

Lue linkistä ohjeet tarkastusta varten.

Sisältö

Asuntokaupan kuntotarkastukset tehdään kuntotarkastusohjeen (KH 90-00394) mukaan. Lisäksi tarkastukseen voi kuulua homekoiratarkastus. Tarkastuksessa pääpaino on sisäilman laadun ja rakenteellisten home- ja kosteusvaurioiden tilanteen ja riskien selvittämisessä. Tarkastuskäynnillä selvitetään lisätutkimustarve ja korjaustarve siltä osin, mitä pintoja rikkomatta voidaan havainnoida.
Lisätyönä voidaan tehdä samalla käynnillä muutamia rakenneavauksia puurakenteisiin levytettyihin rakenteisiin, tai tarvittaessa laajemmat rakenteiden kuntotutkimukset toisella käyntikerralla. Rakenneavausten paikkaus jää tilaajalle. Tarkastukseen voi varata noin 3-5h.

Tarkempaa tarjousta varten lähetä kaikki tiedot rakennuksesta, kuten pohjapiirustus, aiemmat kuntotutkimusraportit, rakennekuvat ja tiedot onko rakennuksessa ryömittävä alapohjatila ja tarkastettava yläpohjatila.

Kuntotutkimus

Kuntotutkimusalk. 2800 €

Sisältö

Kuntotutkimukseen voi kuulua myös homekoiratarkastus. Kuntotutkimuksissa selvitetään tarkemmin rakenteiden kuntoa ja korjaustarvetta, rakenneavausten, kosteusmittausten ja materiaalinäytteiden avulla.

Teemme tällä hetkellä kuntotutkimuksia rajatusti. Homekoiratarkastuksen ja kuntotutkimuksen avulla päästään hyvin alkuun tilanteen selvittelyssä. Lähetä rakennuksesta pohjapiirustus, aiempia tutkimusraportteja, rakennetietoja tai vastaavia tietoja rakennuksesta, niin osaamme varautua sopivalla tarjouksella.

Muista kotitalousvähennys!

Kotitalousvähennystä voi hakea remonttitöiden työkustannuksiin, homekoiratarkastus voi olla osana remonttilaajuuden selvitystä. Vuonna 2024 kotitalousvähennys on 60% työkustannuksista ja enintään 3500 €.

Lisäpalvelut

Tekninen asiantuntijakäynti asuntokauppaan

Asuntojen ja kiinteistöjen ennakkotarkastus asiantuntijan avulla, ennen ostopäätöksen ja tarjouksen tekoa. Tarkastus tehdään aistinvaraisesti ja saatavilla olevien dokumenttien ja asiakirjojen avulla, ilman homekoiraa. Käynnistä ei tehdä kirjallista raporttia, havainnot käydään läpi tilaajan kanssa paikan päällä asuntonäytössä.

350€ (sis. alv24%)

Homekoiratarkastus suureen kiinteistöön

Olemme erikoistuneet tekemään homekoiratarkastuksia erityisesti haastaviin ja laajoihin kohteisiin. Monen koiran avulla laajatkin alueet (yli 10 000m2) saadaan tutkittua nopeasti ja kustannustehokkaasti. Samalla selvitetään tarvittavia lisätutkimuksia ja sisäilmatilannetta.

Kysy tarkempi tarjous!

Muut mittaukset

Tarvittaessa samalla käynnillä erillisen hinnaston mukaisesti ja etukäteen sovittuna lisämittauksia:

 • mikrobinäytteenotto
 • asbesti-/haitta-ainenäytteenotto
 • pölynäytteenotto

Kysy tarkempi tarjous!

Luennot ja työesittelyt

Mielenkiintoisten ja hyödyllisten luentojen avulla lisätietoa homekoiran käytöstä ja käyttömahdollisuuksista kuntotutkimusyrityksille, isännöitsijöille, kiinteistönvälittäjille ym. Luentoon voidaan liittää koirien työnäytös tai luentokokonaisuus voidaan järjestää Teamsilla. Teemme myös homekoiraohjaajien koulutusta alan oppilaitosten kanssa yhteistyössä.

Ota yhteyttä!

Tutkimusyhteistyö ja yritysyhteistyö

Sisäilma- ja homekoira-alan asiantuntijayrityksenä osallistumme alan tutkimuksiin ja yhteistyöprojekteihin erilaisten yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa. Ota yhteyttä ja kerro ideasi!

Ota yhteyttä!

Asiantuntijan lausunto

Rakennusterveysasiantuntija on koulutettu antamaan lausuntoja sisäilmaongelmien riskeistä asukkaalle tai tilankäyttäjälle. Jos mietit voiko vauriosta olla haittaa, tai tarvitset vakuutusyhtiötä, lääkäriä, taloyhtiötä tai työnantajaa varten lausunnon sisäympäristön olosuhteista ja vaurioista.

Kysy tarkempi tarjous!

Altistumisen olosuhdearvio

Rakennusterveysasiantuntija on koulutettu antamaan lausuntoja sisäilmaongelmien riskeistä asukkaalle tai tilankäyttäjälle. Jos mietit voiko vauriosta olla haittaa, tai tarvitset vakuutusyhtiötä, lääkäriä, taloyhtiötä tai työnantajaa varten lausunnon sisäympäristön olosuhteista ja vaurioista.

Kysy tarkempi tarjous!

Korjaustyön laadunvarmistus

Korjaustyön laatu näkyy lopputuloksen onnistumisessa. Homevaurion tiivistys- tai korjaustyön laadunvarmistusta voidaan tehdä homekoirien avulla. Tarkastukset voidaan tehdä jo korjausten aikana, ennen tilojen käyttöönottoa tai tiivistysten toiminnan pitkäaikaisseurantana.

Kysy tarkempi tarjous!