Homekoiraohjaaja esittelyssä

 

 

Koulutuspätevyytenäni on rakennusterveysasiantuntija (RTA), lisäksi olen valmistunut Kpedun Kannuksen yksikön homekoiraohjaajalinjalta. Homekoiratyön lisäksi teen laajasti sisäilma- ja kuntotutkimuksiin liittyviä asiantuntijatöitä, kosteusmittauksia, paine-ero- ja olosuhdemittauksia, kuntotutkimusten materiaalinäytteenottoa, riskirakenneselvityksiä ja rakenneavauksia. Aiemmin tein kiinteistöissä laajemmin LVI-puoleen, rakennusten energiaan ja kuntoon liittyviä tarkastuksia ja laskentaa, nykyään olen keskittynyt tekemään pääasiassa sisäilma- ja rakenneteknisiin tutkimuksiin liittyviä asiantuntijatöitä.

Muihin mittausmenetelmiin verrattuna homekoiratyössä pidän etuna sitä, että päästään heti asian ytimeen tutkimuksissa. Koira on kustannustehokas ja nopea mittausmenetelmä, kun halutaan selvittää mikrobiperäisten hajujen esiintymistä asunnossa tai kiinteistössä.

Pyrkimyksenä on viedä homekoiratyötä eteenpäin tekemällä aihepiirin tutkimusta, seminaarijulkaisuja ja tuottamalla lisätietoa kuluttajalle sekä kiinteistö- ja rakennusalan toimijoille. Pidän homekoira-aiheisia luentoja yrityksissä, seminaareissa ja rakennusalan oppilaitoksissa.

Espoon Homekoirat tekee homekoiratyötä pääasiassa pääkaupunkiseudulla (Espoo, Helsinki, Vantaa), mutta tarvittaessa myös lähikunnissa. Erityisesti suurempia kiinteistökohteita tarkastamme laajemmallakin alueella.

Koen homekoiratyön erittäin palkitsevana ja mielenkiintoisena. Koiran kanssa on myöskin antoisaa työskennellä, mikään päivä ei ole samanlainen. Parasta homekoiratyössä on sisäilmaongelmien selvittäminen ja ihmisten auttaminen.

 

Leena Stenlund

Homekoiraohjaaja

Rakennusterveysasiantuntija (RTA) VTT-C-23259-26-17
Sisäilma-asiantuntija, kuntotutkija
FM, tutkija