Homekoiratarkastus on kotitalousvähennyskelpoinen

01/2018

50% vähennyskelpoista vuonna 2018

Homekoiratarkastus on kokonaisuudessaan työkustannusta, joten tarkastuksen kustannus voidaan vähentää verotuksessa kokonaisuudessaan. Vuodelle 2018 kotitalousvähennys on 50 % kustannuksesta.

Homekoiratarkastuksen kustannus on vähennyskelpoista, jos tarkastuskäynti johtaa korjaustoimenpiteisiin, ja lisäkustannuksia tulee esimerkiksi korjausten, kunnostusten tai lisäselvitysten muodossa. Tällöin homekoiratarkastuksen kustannus voidaan ottaa mukaan muihin remonttikustannuksiin kotitalousvähennystä haettaessa.

Myös vapaa-ajan asuntoon, puolison vanhemmille ja isovanhemmille

Kotitalousvähennystä saa homekoiratarkastuksesta, joka tehdään kotiin tai vapaa-ajan asuntoon, henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajan asunnolla. Henkilön on kuitenkin maksettava itse kustannukset, jos hän haluaa vähennyksen omaan verotukseensa. Vanhemmat tai isovanhemmat eivät voi niitä tällöin maksaa.

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse. Teetetyt työt tulee ilmoittaa esitäytetyssä veroilmoituksessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena. Vähennys myönnetään yleensä sinä vuonna, jona työkorvaus tai palkka ja palkan sivukulut on maksettu.

Enimmäismäärä ja omavastuuosuus

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2 400 euroa vuodessa. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2018 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Verottajalta on hyvä varmistaa etukäteen, onko juuri omassa tapauksessa oikeutettu verovähennykseen.

Lähde: www.veronmaksajat.fi

« Palaa takaisin