Puolueeton asiantuntija auttaa asuntokaupoilla

12/2017
 
.

Mitä hajut, jäljet ja laikut tarkoittavat?

Oletko ostamassa asuntoa, mutta et ymmärrä rakenteista tai ostokohteen riskeistä? Miksi sokkelissa on kosteusjälkeä ja onko siitä jatkossa jotain muuta kuin kosmeettista haittaa? Mikä edes on sokkeli? Miten ilmanvaihtoa voidaan parantaa, vai onko syy tunkkaisuuteen joku muu kuin ilmanvaihdon puutteellisuus. 

Kuntotarkastus?

Mitä tarkoittaa kuntotarkastuksesta saatu raportti, onko kuntotarkastajan huomioissa jotain sellaista mihin pitäisi reagoida? Mikä on riskirakenne ja mitä haittaa siitä on? Mistä tiedän onko rakennuksessa riskirakenteita?

Entä korjaukset?

Tuleeko myöhemmin remonttikustannuksia tai pitääkö rakenteita uusia? Voiko välittäjän arvioon kunnosta luottaa ja kuka osaa sanoa seuraavien vuosien tulevista korjauksista?

Jos et ole rakennus- ja sisäilma-alan ammattilainen, saatat tarvita avuksesi puolueettoman ammattilaisen arvioimaan rakenteiden kuntoa ja sisäilman laatua. Ota homekoira selvittämään asunnon hajuja ja rakennusterveysasiantuntija mukaan miettimään asuntokaupan riskejä ja korjaustarpeita, niin et jää yksin miettimään elämäsi suurimpaa hankintaa.

Kun tiedät mitä olet ostamassa, voit varautua paremmin tarvittaviin korjauksiin ja ennaltaehkäistä tulevia ongelmia.

 

« Palaa takaisin