Syksyn 2019 asiantuntijaseminaareja

Syksyllä vilkasta koulutusrintamalla

Syksyn 2019 aikana olemme osallistuneet sisäilma-alan koulutuksiin ja seminaareihin, on tärkeää pysyä alalla ajan hermolla ja kuulla uusimmat uutiset alalta. Sisäilma-ala on haastava ja monipuolinen ala, monimutkaisten asioiden selvittäminen vaatii laajaa osaamista. Syksyn päätapahtumat ovat olleet OpusLex -asianajotoimistojen ja Suomen Homekoirayhdistyksen järjestämä koulutusseminaari Nurmeksessa, sekä Sisäilmapaja11 Seinäjoella.

Homekoiraluento on alkamassa

 

Leena Stenlund pitämässä luentoa homekoiratyöstä.

OpusLexin ja Suomen Homekoirayhdistyksen yhteinen koulutusviikonloppu

OpusLexin ja Suomen Homekoirayhdistyksen järjestämällä koulutusviikonlopulla (26.-28.10) käsiteltiin rakennusterveyden ja juridiikan aihepiirejä, liittyen home- ja kosteusvaurioihin, asunto- ja kiinteistökauppariitoihin sekä homekoiriin ja homekoiratyöhön. Koulutuksessa käytiin läpi rakennusterveysalaa laajasti eri näkökulmista, kouluttajina olivat Miikka korhonen ja Tuomas Koivumäki (Insinööritoimisto 2K), RTA Jukka-Pekka Kärki (Sisäilmatalo Kärki/Raksystems)ja RTA Miika Natunen (Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy). Juridiikkaa opettivat asianajaja Timo Pennanen (Asianajotoimisto Forte Oy), asianajaja Tapio Pihlaja (Asianajotoimisto Tempo Oy) sekä asianajaja Antti Koskinen (Asianajotoimisto Tuure & Ristikangas). Homekoiratyöstä ja homekoirien käytöstä piti luennon yhdistyksen puheenjohtaja, RTA Leena Stenlund (Espoon Homekoirat). OpusLex -asianajotoimistojen edustajia oli ympäri Suomen, eri toimistoista, samoin homekoirayrittäjiä ja yhdistyksen kannatusjäseniä oli niinikään eri puolilta Suomea.

Koulutusviikonloppu oli lämminhenkinen ja asiapitoinen, osallistujat saivat varmasti paljon tietoa ja osaamista eri aloilta. Luentojen lisäksi käytiin erittäin vilkasta ja antoisaa keskustelua eri aiheista.

Yhteiskuvassa iloiset osallistujat koulutusviikonlopun luentotauolla.

 

Sisäilmapaja11 13.-14-11-2019

Tämänvuotinen Sisäilmapaja Seinäjoella oli myös antoisa tilaisuus, jossa näkyi kaikki alan ihmiset tilaaja- ja tekijäpuolelta. Sisäilmapaja tarjosi perinteisesti annoksen sisäilmatietoutta ja rakennusterveyttä, sekä antoisia keskusteluja osallistujien kanssa. Hyviä tärppejä luennoissa oli lattiapinnoitteista ja niiden vaurioitumisesta, sekä hyvistä käytännöistä järjestävän tahon, eli Seinäjoen kaupungin kiinteistöissä. Sisäilmayhdistys oli taas saanut aikaan loistavan tilaisuuden, jossa alan ihmiset pääsevät verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia.

Sisäilmapajassa oli antoisat luennot.